O NAMA

 
AMT KOPJAR d.o.o. je osnovano 1985. god., u svom sastavu ima dvije galerije u strogom centru grada koje gaje ljubav i posvećenost umjetnosti i umjetničkim zbivanjima na hrvatskoj sceni i šire te se bave prodajom umjetnina. Galerija "Kopjar" i Galerija "Harmica".

 

Priča...

Ispričati priču o njima nemoguće je u par rečenica jer je njihova povijest vrlo "burna". Poput ptice Fenix - zatvarale su se nekoliko puta da bi se ponovno pobjednički rađale. Iako pogađane nizom nedaća uvijek su, nanovo, svježe i ojačane pružale publici nova ostvarenja umjetničkog svijeta. Harmica i Kopjar kao sestra i brat Iako ih vežu slične sudbine i isti tvorci, oboje su poprilično različiti. "Harmica" je nešto starija, ozbiljnija i zrelija. Stilski je klasična, staložena, tradicionalna i provjerena, te joj s pravom i potpunim povjerenjem publika već prilazi kao starom iskrenom prijatelju. Teži stvaranju dublje povezanosti s temeljima zagrebačke tradicije i kulture. Živi svoj ostvareni san kroz povjerenje nebrojenih umjetnika i ljudi. Emocionalna je i puna osobite dražesti, topline, pristupačnosti. Vrlo dobro zna osluškivati ljude i pročitati one njihove neizrečene želje. 

 

Galerija "Kopjar", pak, svojim pasivnim prkosom i buntom odaje suvremenost, modernost, teži zauzdati vrijeme i preduhitriti ga. Njega privlače futuristički snovi i napredniji izražajni mediji. Spreman je na umjetnička eksperimentiranja i kulturne inovacije. Ipak, Harmica i Kopjar neraskidivo su povezani i uspjeli su zadovoljiti širok spektar ukusa i profila. Ujediniti naoko nespojivu kombinaciju - tradiciju i modernizam.

Gdje se nalaze?

Harmica je na vrlo frekventnom mjestu koje povezuje Trg Bana Josipa Jelačića i plac Dolac. Tako je, osim što je u središtu Zagreba, u središtu i događanja, povijesti i kulture. Svjedokom je mnogih manifestacija. I samo njeno rođenje se eto vezuje za Univerzijadu, sportske igre održane u Zagrebu 1987. god. Galerija gordo stoji na putu prema tržnici Dolac, te uz kruh i mlijeko sugerira da "kupite" i tucet umjetnosti - hranu za svoju dušu. Baš kao pravi stari Zagrepčanin!
 

 

Također u strogom centru grada, ali u obnovljenoj Gundulićevoj ulici na broju 11, među nizom ekskluzivnih objekata poput centra "Cvjetno" ili kulturnih okupljališta poput kina "Europa", sliku prave moderne velegradske ulice upotpunjuje i galerija Kopjar. Svojih pola ure kulture definitivno možete provesti na njenoj adresi gdje će vašu žeđ za umjetnošću bogato utažiti uvijek svježim mjesečnim programima izložaba.

 

 

Poštar za umjetnost

Galerije su nerijetko bile i posrednik u komunikaciji sa svijetom. Na stotine rukom rađenih čestitki stvorenih upravo na poticaj galerije završilo je na različitim krajevima svijeta. I mnoga su djela iz njezinih prostora krenula na dalek put te obradovala udaljene znalce i prijatelje umjetnosti. Galerija, kao prijenosnik osmijeha i sreće usrećila je mnoštva na kugli zemaljskoj. Dopustite da i na vaše lice naslikamo osmijeh zadovoljstva.

 


 

PODACI

AMT Kopjar d.o.o.
Trg bana Josipa Jelačića 6
10 000 Zagreb
E-mail: galerija.amt.kopjar@gmail.com

Facebook fan page:

Galerije Kopjar i Harmica

 Facebook profil:

Galerije Kopjar Harmica

Dvije lokacije:

1. Galerija Harmica           
Trg bana Josipa Jelačića 6
10 000 Zagreb
Tel/fax:+385 01 4816835         

2. Galerija Kopjar
Gundulićeva 11
10 000 Zagreb
Tel/fax: +385 01 4872088
E-mail: galerija.amt.kopjar@gmail.com
 
Radno vrijeme:
Galerija Harmica               Galerija Kopjar
pon - pet: 08h - 20h       pon - pet: 09h-20h
subotom: 08h - 15h        subotom: 09h - 15h